Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Soorten warmtepompen

De terminologie voor een beginnend zoeker is niet altijd even eenvoudig. Er zijn immers verschillende soorten warmtepompen. Om het wat eenvoudiger te maken, geven we op deze pagina een overzicht van die soorten warmtepompen. Dit is dus het perfecte startpunt in uw zoektocht naar de voor u meest geschikte warmtepomp soort. De systemen zullen we bondig bespreken in aparte artikelen op deze website.

 

De verschillende warmtepomp soorten

Er zijn diverse warmtepomp soorten, maar deze zijn allemaal op te delen in drie categorieën. Daarbij hebben we het in eerste instantie over de volgende soorten warmtepompen:

  • Geothermische warmtepompen: deze gebruiken de bodem als bron (bodem/water)
  • Luchtwarmtepompen: deze gebruiken de lucht als bron (= aerothermische warmtepompen)
  • Warmtepompen met water als warmtebron (open en gesloten systemen)

 

Drie types warmtepompen

Naast de hierboven genoemde soorten warmtepompen, maken we nog op een andere manier onderscheid. Voor warmtepompen geldt immers dat er drie verschillende systemen zijn. We spreken hier van de volgende warmtepomp TYPES:

Elk type warmtepomp wordt op onze website in een apart artikel besproken, zodat u goed weet wat de kenmerken en verschillen zijn.

Soorten warmtepompen: de volledige lijst

Als we alle bovenstaande informatie met betrekking tot warmtepomp soorten samenvatten, kunnen we een overzicht maken met de mogelijkheden. In dat geval zouden we tot het volgende lijstje van soorten warmtepompen komen:

 

Offertes voor warmtepompen ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw warmtepomp. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs