Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Warmtepomp merken

Wil je investeren in een warmtepomp om je woning, sanitair water of je zwembad te verwarmen? Dan moet je verschillende knopen doorhakken: soort warmtepomp, vereiste vermogen, … Nog zo’n keuze is het merk van je warmtepomp. Welke warmtepomp merken bestaan er? En welk warmtepomp merk kies je best voor jouw project? We zetten het op een rij in dit artikel!

Ga snel naar:
Overzicht warmtepomp merken
Warmtepomp kosten
Welk merk warmtepomp kiezen?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Hoe kies ik de beste warmtepomp voor mijn project?

Je kan kiezen uit verschillende merken voor je warmtepomp. Maar dat merk is natuurlijk niet de enige factor om de juiste keuze te maken. Om zeker te zijn van de beste warmtepomp voor jouw project, stel je jezelf best de volgende vragen:

  • Voor welk doel gebruik ik mijn warmtepomp? Wil je met je warmtepomp enkel je sanitair water verwarmen of ook je woning zelf? Of zoek je naar een warmtepomp als zwembadverwarming? Dat doel heeft een belangrijke invloed op het soort warmtepomp dat je nodig hebt.
  • Wat is mijn budget? Geothermische warmtepompen (energie uit de aardbodem) zijn het duurst, maar ze halen wel het hoogste rendement. Zoek je een budgetvriendelijkere warmtepomp? Dan kies je beter voor een warmtepomp die zijn energie uit de buitenlucht haalt. Ook een hybride warmtepomp (combinatie van lucht-water warmtepomp en condensatieketel) is een mogelijkheid.
  • Combineer ik de warmtepomp met een cv-ketel? Bij een kleinere renovatie kan je een warmtepomp combineren met een condensatieketel. Zo kan je je warmtetoestellen en leidingen gewoon behouden. Bij een goed geïsoleerde nieuwbouwwoning kies je beter voor een warmtepomp zonder cv-ketel, in combinatie met lage temperatuurverwarming (bv. vloer- of wandverwarming).
  • Wil ik mijn warmtepomp gebruiken als airco? Een lucht-lucht warmtepomp is in feite ook een airco. Zo kan je je woning snel en efficiënt koelen op warme dagen. Let op: ook met een geothermische warmtepomp kan je jouw woning koelen. Dat koelproces is energiezuiniger, maar gaat trager.

Hoe ben ik zeker van de juiste keuze? Daarvoor schakel je best de hulp in van een erkende warmtepomp installateur. Hij informeert je over de mogelijkheden voor jouw project, het vereiste vermogen, de mogelijke warmtepomp merken, … en helpt je bij het maken van de juiste keuze. Ontvang gratis advies en prijzen op maat van installateurs actief in je buurt via onze offertepagina.

warmtepomp merken

 

Overzicht warmtepomp merken

Verschillende fabrikanten brengen verschillende soorten warmtepompen op de markt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een Itho Daalderop warmtepomp, een hybride warmtepomp van Nefit, … Een overzicht van enkele courante warmtepomp merken:

 

1. Remeha warmtepomp

Remeha is een bekend Nederlands warmtepomp merk. Het bedrijf is opgericht in Apeldoorn in 1935 en biedt diverse oplossingen voor de verwarming van je woning en sanitair water. Zo maakt Remeha verschillende types condensatieketels, maar deze fabrikant maakt ook (hybride) warmtepompen en warmtepompboilers.

Modellen van warmtepompen: Neptuna, Eria Tower, Azorra, …

 

2. Vaillant warmtepomp

Vaillant maakt verschillende types warmtepompen, zowel voor renovaties als nieuwbouw. De oorsprong van dit Duitse warmtepomp merk gaat terug tot maar liefst 1874. Toen richtte Johann Vaillant zijn bedrijf op in Remscheid en tot op vandaag is Vaillant nog altijd 1 van de marktleiders op vlak van verwarmingstechnologie.

Modellen van warmtepompen: aro THERM, flexo THERM, geo THERM, …

 

3. Daikin warmtepomp

Daikin Industries, Ltd is een Japanse multinational die onder meer gespecialiseerd is in alle soorten warmtepompen (geothermische warmtepompen, lucht warmtepompen, hybride warmtepompen, …). De Europese hoofdzetel van dit warmtepomp merk bevindt zich in Oostende.

Modellen van warmtepompen: Altherma R Hybrid, Altherma 3 GEO, Altherma 3 M, …

 

4. Itho Daalderop warmtepomp

Naast Remeha is Itho Daalderop een andere bekende fabrikant van warmtepompen uit Nederland. De slogan van het bedrijf luidt ‘Climate for life’ en Itho Daalderop trekt dan ook de kaart van ecologische, duurzame technologieën voor verwarming, koeling en ventilatie. Dit warmtepomp merk ontwikkelt en maakt 90% van zijn producten in Nederland (Tiel).

Modellen van warmtepompen: HP-S, HP-M25i, WPU, …

 

5. Nefit Bosch warmtepomp

Nefit en Bosch zijn eigenlijk 2 verschillende merken van warmtepompen die sinds 2004 met elkaar verbonden zijn. In de jaren ’80 groeide Nefit al uit tot een grote cv-fabrikant in Nederland. Het bedrijf Bosch ontstond dan weer in de 19e eeuw in Duitsland. Vandaag maakt Nefit Bosch zowel hybride warmtepompen als geothermische en lucht warmtepompen.

Modellen van warmtepompen: EnviLine Hybride, Compress 7000 LW, …

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere installateurs

Dit zijn maar enkele voorbeelden van warmtepomp merken. Wil je graag meerdere merken van warmtepompen vergelijken? Dan vraag je best voorstellen aan bij installateurs actief in je buurt. Niet elke installateur werkt namelijk met dezelfde merken. Bovendien kan je zo ook hun adviezen (type warmtepomp, vermogen, …), werkwijzen, uitvoertermijnen en uiteraard prijzen naast elkaar leggen.

Gratis offertes aanvragen en vergelijken? Via onze offerteservice ontvang je gratis en vrijblijvend advies en prijsvoorstellen op maat van verschillende installateurs actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

Warmtepomp kosten

Het merk van een warmtepomp heeft natuurlijk een invloed op de kosten van je installatie. Toch hangen de uiteindelijke kosten voor een warmtepomp in eerste instantie af van het soort warmtepomp en het vermogen (afhankelijk van de oppervlakte van je woning, aantal gezinsleden, …). Per type warmtepomp mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

Type warmtepompGemiddelde kosten (excl. btw, incl. plaatsing)
Water-water warmtepomp€ 15.000 à 20.000
Grond-water warmtepomp€ 20.000 à 30.000
Lucht-water warmtepomp€ 5.000 à 9.000
Lucht-lucht warmtepomp€ 4.000 à 7.000
Hybride warmtepomp€ 8.000 à 15.000
Warmtepompboiler€ 3.000 à 5.000

Wat zijn de precieze kosten voor mijn warmtepomp? Dat hangt af van jouw situatie en keuzes (type warmtepomp, vermogen, …). Je vraagt daarom best offertes aan bij verschillende installateurs. Zo kan je gericht prijzen, maar ook voorgestelde merken, vermogens, … vergelijken. Ontvang vrijblijvend advies en prijsvoorstellen op maat van verschillende installateurs actief in je buurt via onze offerteservice.

 

merken warmtepomp

CONCLUSIE: welk merk warmtepomp kiezen?

Een ‘beste’ merk van warmtepompen is er niet. Om de juiste keuze te maken, vraag je best voorstellen aan bij meerdere erkende installateurs. Elk project is namelijk anders en elke installateur verkiest meestal een bepaald warmtepomp merk. Vraag je verschillende offertes aan, dan kan je niet alleen de kwaliteit van deze merken, maar ook de kosten, terugverdientijden, garantieperiodes, … gericht vergelijken. Zo ben je zeker van de juiste warmtepomp tegen de juiste prijs.

Gratis en vrijblijvend voorstellen vergelijken? Vul onderstaand offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend advies en prijsvoorstellen op maat via verschillende erkende installateurs actief in je buurt:

 

Offertes voor warmtepompen ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw warmtepomp. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs